Hur man hittar spel med spelvärde

I mitt första inlägg skrev jag att för att lyckas måste man spela på något som har ett positivt väntevärde, det vill säga det måste finnas spelvärde. Hur du hittar spel med spelvärde är vad detta inlägg kommer handla om.

Definition av spelvärde

Spelvärde handlar om att ha en edge, att få mer betalt än vad som är rättvist i förhållande till oddset. Exempel: Du singlar slant med en kompis och du vinner 100 kr om det blir krona men förlorar bara 95 kronor om det blir klave. Du har då en edge och spelvärde. Din edge är här 2,5%, det vill säga du vinner i genomsnitt 2,50 kr per slantsingling.

Det var ett teoretiskt exempel. Hur vet vi vad den sanna sannolikheten är på en fotbollsmatch att det blir 1, X eller 2? Proffsen kan gå på känsla och väga in faktorer som skador, form, väder och annat. Vi hobbyspelare gör inte det ännu.

Vi tittar istället på vad oddset är i Asien som är världens största spelmarknad. Asien representeras av bolag som Pinnacle, 1xBet och Asianodds. Vi vill ha ett bättre odds än vad stängningsoddset är i Asien när matchen börjar för att ha en edge. Asien kan såklart ha fel men det är en rätt effektiv marknad så om vi har en hyffsad säkerhetsmarginal så kommer vi gå plus i längden bara vi spelar nog många gånger. Detta kallar jag spelvärde i praktiken – slå “Pinnens” (Pinacle) stängningsodds!

Verktyg för att jämföra odds

Hur ska vi hitta odds som är bättre än Asien? Att ha 10 flikar i webbläsaren och jämföra matcher manuellt är inte en hållbar strategi. Det finns dock gratissajter som scrapar (scannar av) olika bettingsajter och jämför oddsen på deras hemsidor. En sådan är Oddsportal:

oddsportal_odds

På oddsportal kan man snabbt se bästa oddset på varje match och hur olika sajter prissätter olika matcher. Man kan även se förändringar i odds. Det är gratis att skaffa en användare och då ser man fler spelsajter. Man kan även skapa favoriter till de ligor man vill ha genvägar till.

Detta är samma sajt som exempelvis @Plusset_ på Twitter använder:

En sajt som saknas på Oddsportal är Svenska Spel och ibland tar de bet mot marknaden och erbjuder bra spelvärde. För att hitta det krävs det att man programmerar bottar som skannar av det eller manuellt är inne och letar.

Spelvärde på underdogs i NHL på Bet365

Cred till @Plusset_ ovan för tipset att spela på underdogs i NHL på spelsajten Bet365.com. Gå in på Oddsportal, välj NHL och titta vem som har bäst odds på underdogen i varje match. Väldigt ofta, men inte alltid, är det Bet365 som bjuder på en del här. Det är allmänt känt att de gör det i spelkretsar och genom att spela 1% av vår spelkassa som singlar på dessa matcher på Bet365 när de har bäst odds så vinner vi pengar i längden. Det är givetvis en del varians på dessa bets då det är underdogs och du kan mycket väl ha otur och förlora 10 spel i rad. Spelvärde i praktiken handlar om att slå stängningsoddset i Asien och det gör du med dessa spel.

Så, nu har vi gått igenom spelvärde och du har även fått ett första stadigt tips på spel som varje dag har spelvärde. Detta NHL-spel kommer få dig limiterad på Bet365 tillslut om du vinner för mycket men det pratar vi mer om en annan gång. Njut så länge det varar.