Spel med spelvärde (edge) på Bet365

I förra inlägget om hur man hittar spelvärde skrev vi att Bet365 erbjuder dig som spelare högt spelvärde över 100% om du spelar på underdogs i NHL. Med underdogs menar vi de lag som har lägst chans att vinna. I detta inlägg tänkte vi förklara hur du räknar ut din edge på spel och hur 10% spelvärde kan se ut.

NHL på Bet365 med positiv avkastning

Bet365 är ett globalt sportsbettingföretag som är bland de största i världen. De får in otroligt mycket bets, antagligen mest på favoriter, och de vill lägga av lite risk. De kan då välja att locka spelare att satsa på underdogs eller själva sälja av exponering på favoriter på andra oddsbörser. När det kommer till NHL verkar Bet365 varje dag ge överodds på underdogs. Om det är för att lägga av risk eller för att locka in spelare går inte att veta men det spelar mindre roll. Du kan få tillbaka mer än 100% i längden om du är konsekvent och spelar där fördelen är störst.

Ett exempel på ett odds med 10% edge

Här postar användaren Enkelrader några matcher med positiv edge, där Ottawa Senators – Vancouver Canucks har över 10% edge om du spelar Ottawa till 3,50 på Bet365.

Hur kommer vi fram till det? Vi jämför oddsen för Ottawa mellan Bet365 (3,50) och Pinnacle (3,18) på Oddsportal.com.

Beräkna ditt spelvärde (edge) på oddset

Beräkna ditt spelvärde så här: (Odds som du får / Odds på Pinnacle) – 100%

I exemplet ovan blir det 3,50/3,18 – 1 = 10,06%

Varför använda Pinnacle som referens?

För att beräkna sin edge måste man ha någon typ av facit för den sanna sannolikheten. Är man erfaren så kanske man kan känna efter i magen att rätt odds borde vara 3,15 så jag spelar till 3,50 och har en fin edge. Är man inte så erfaren, eller vill man backa upp sina spel med riktig data, så kan man jämföra med Pinnacle. Pinnacle är en av världens största oddsbörser där hela världen samlas och får spela för hur stora belopp man vill. Det gör att om något odds står fel på Pinnacle så kommer de stora syndikaten att spela på det tills det står rätt. Det är trots allt en effektiv marknad så Pinnacle motsvarar vad marknaden tror är korrekt. Marknaden kan givetvis ha fel i enstaka matcher men om du slår marknaden och får ett spelvärde gentemot Pinnacle varje dag på Bet365 på deras NHL-matcher så ska det mycket till om du inte går plus i längden om du dessutom väljer bort matcher som har mindre än exempelvis 6% spelvärde (edge).